Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΕ:Αξιοποιήστε κονδύλια για ενεργειακή αποδοτικότητα και χρήση ΑΠΕ για θέρμανση κτηρίων!

ΕΕ:Αξιοποιήστε κονδύλια για ενεργειακή αποδοτικότητα και χρήση ΑΠΕ για θέρμανση κτηρίων!

         «Τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ μπορούν να στηρίξουν πολιτικές στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», απάντησε ο Όλι Ρεν σε ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου σχετικά με τις παρενέργειες της αυξημένης χρήσης ξύλου, καθώς και συσκευών χαμηλής ενεργειακής απόδοσης για τη θέρμανση κτηρίων.
        Ο κ. Ρεν χαρακτηριστικά αναφέρει τα 396 εκ. ευρώ που υπάρχουν στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον» για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις κατοικίες, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση, ως χρηματοδοτικά εργαλεία για τη μείωση της εξάρτησης των νοικοκυριών από το πετρέλαιο για θέρμανση, μέσω υιοθέτησης περιβαλλοντικά υπεύθυνων εναλλακτικών λύσεων κι αποτελεσματικών μέτρων προστασίας, που θα αναζωογονούσαν παράλληλα κλάδους της οικονομίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας."

 Πηγή: newsletter-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

**Σημείωση.: Δυστυχώς, ανορθολογικοί προγραμματισμοί ως τώρα,με δύσκαμπτη και χρονοβόρα γραφειοκρατία, έχουν καθηλώσει την απορροφητικότητα του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ'οίκον",ενώ δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για ανακατανομή πόρων μεταξύ περιφερειών,ανάλογα με την απορροφητικότητα και φθάσαμε έτσι,εδώ και ένα μήνα να έχει ανασταλεί το Πρόγραμμα στην Δυτική κ Κεντρ.Μακεδονία,λόγω εξάντλησης πιστώσεων της αρχικής κατανομής,στις περιοχές δηλαδή, που έχουν άμεση ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.
         Και μέχρι στιγμής,για Δυτ Μακεδονία,την δυσμενέστερη κλιματικά Δ'Ζώνη "Ούτε Φωνή-Ούτε Ακρόαση"
           Ο κ Ολι Ρεν,ίσως θάπρεπε να συμπληρώσει στην απάντησή του,με την γνωστή του παραίνεση: "Ελληνες στη Δυτ Μακεδονία,Κουράγιο!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου