Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ:Υποχρέωση πλέον η ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιότερων κτιρίων με εντολή...Κομισιόν!

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ:Υποχρέωση πλέον η ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιότερων κτιρίων με εντολή...Κομισιόν!
Προωθημένες Ιδέες Αναβάθμισης Κτιρίων προωθούν στην ΕΕ επί μέρους Κλάδοι & λόμπι.Μπορεί να έχουν την "λογική" τους, αλλά ποιός "πληρώνει το μάρμαρο"??.Και δεν μιλάμε  για απλά πράγματα(όπως πχ.θερμομονώσεις ,κουφώματα κλπ) αλλά, πως θα σας φαινόταν πχ. οδηγία για αντικατάσταση σωληνώσεων ύδρευσης ή καλωδίων σε υφιστάμενα κτίρια?
========================================================================
*** Περισσότερα στο Αρθρο παρακάτω από Buildnet.gr
========================================================================
Τελικά θα υποχρεωθούν τα "παλαιότερα" να προβούν σε σοβαρή και αξιοπρεπή ενεργειακή αναβάθμιση. Η ενεργειακή επιθεώρηση αυτομάτως γίνεται πολύτιμο εργαλείο και όσοι θεώρησαν "τέλος" στους ενεργειακούς επιθεωρητές θα τρίβουν πλέον...τα μάτια τους!
Κρυφά χαράτσια που αφορούν τη λεγόμενη «βαθιά ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων», φέρνουν, σύμφωνα με το ered.gr,  οδηγίες της Κομισιόν τις οποίες προωθούν ορισμένοι κλάδοι που σχετίζονται με την οικοδομή. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στους υποψήφιους ευρωβουλευτές η ΠΟΜΙΔΑ, μια σειρά από προτάσεις κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα λόμπι πιέζουν προκειμένου να υιοθετηθούν και να αυξήσουν οι ίδιοι τον κύκλο εργασιών τους. Συγκεκριμένα, οι παράλογες προτάσεις που προωθούνται από τα «λόμπι των Βρυξελλών» ξεχωρίζουν τα εξής:
1. Επανέρχεται η οδηγία όχι μόνο για την ανακατασκευή αλλά και για την αντικατάσταση όλων των παλαιών ανελκυστήρων στα κτίρια. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιβαρυνθούν συνολικά με ένα ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ.
2. Προτείνεται η αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του νερού στα κτίρια. Δηλαδή να αντικατασταθούν χιλιάδες μέτρα σωλήνων που είναι παλιοί, με το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών.
3. Υπάρχει η πρόταση για το λεγόμενο water performance, δηλαδή για το πώς διαχειρίζονται το νερό οι ιδιοκτήτες. Προτείνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος για τον αριθμό και την ποιότητα των βρυσών, αν υπάρχουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, αν υπάρχουν ειδικά φίλτρα κ.λπ.
4. Υπήρξαν προτάσεις για σειρά εργασιών όπως ξήλωμα αμιάντου (που υπάρχει μόνο σε ελάχιστα κτίρια, κυρίως σε στέγες και καπνοδόχους), αντικατάσταση μονωτικών υλικών, φελιζόλ, τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τα οποία στο μέλλον θα γίνουν υποχρεωτικά.
5. Η βιομηχανία καλωδίων προωθεί στις Βρυξέλλες οδηγία για το scraping, δηλαδή το ξήλωμα όλων των καλωδίων, διακοπτών και ηλεκτρολογικών πινάκων από τα παλιά κτίρια και την αντικατάστασή τους με το τεράστιο κόστος να βαραίνει τον ιδιοκτήτη.
6. Υπήρχε και πολύ σωστά η πρόταση για την προσβασιμότητα των αναπήρων σε δημόσια και σε ιδιωτικά κτίρια που ζουν και εργάζονται άτομα με ειδικές ανάγκες. Να κατασκευάζονται μπάρες, ράμπες ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διευκόλυνση των αναπήρων.
Αυτά όλα αφορούν κυρίως τα 4 περίπου εκατομμύρια κτίρια στην Ελλάδα τα οποία έχουν κτιστεί προ του 1985 και τα οποία, έπειτα από μία 30ετία χρήσης κατατάσσονται σε χαμηλές βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης. Σ' αυτές τις οικοδομές οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρούν σε σταδιακές αναβαθμίσεις, οι οποίες έχουν τεράστιο κόστος.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

AKINHTA-Mεσίτες: μας κοροϊδεύουν & προσπαθούν να διαλύσουν την αγορά ακινήτων

AKINHTA-Mεσίτες: μας κοροϊδεύουν & προσπαθούν να διαλύσουν την αγορά ακινήτων

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης καθώς και στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών απέστειλε η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, ζητώντας την αναστολή της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω όλη την επιστολή:

"ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΑΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 24 ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 106 79
Τηλ. 210.36.21.930 • Fax. 210.36.44.749
 
Αθήνα, 25 Απριλίου 2014


ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ & ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
«ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ»


Προς: Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση: Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση:Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Κοινοποίηση: Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δυστυχώς, εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο ο παράλογος - κατά την γνώμη μας - φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Μέχρι τώρα έχει χάσει το δημόσιο από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100.000.000 ευρώ (την ώρα που ζητά το κράτος εναγωνίως έσοδα). Έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια, έχουμε γίνει ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ από ξένους επενδυτές που λόγω αυτού του γεγονότος ανέβαλαν την αγορά κάποιου ακινήτου που είχαν ενδιαφερθεί και είναι αβέβαιο εάν θα ξαναπατήσουν στην χώρα μας. Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους,  βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣH, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ !!!
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που το κράτος χρειάζεται έσοδα και επενδύσεις ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, για να μπορούν επιτέλους να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες μέχρι να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και εφαρμογής για να αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους μεταβίβασης.
Επίσης, ας καταλάβουν οι αρμόδιοι της ΤΡΟΙΚΑ ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος υπεραξίας όχι στο κέρδος, αλλά στην τεράστια ΖΗΜΙΑ που υφίστανται σήμερα όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, που καταστρέφονται όχι μόνον λόγω της απραξίας της αγοράς, αλλά και λόγω της φορολόγησής τους με πλαστές αντικειμενικές αξίες, που δεν υπάρχουν πουθενά!!!
 
 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ,


    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΒΥΘΗΣ                                             ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ"

Πηγή:buildnet.gr

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εξοικονομώ: Νέες Εντάξεις στο Πρόγραμμα

Εξοικονομώ: Νέες Εντάξεις στο Πρόγραμμα

 Με πρόσφατη Απόφαση, Επενδύσεις συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ,πανελλαδικά, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα"Εξοικονόμηση κατ'οίκον".
       Το πρόβλημα ομαλής χρηματοδότησης για αποπληρωμές ακόμη παραμένει,αλλά έστω κάτι κινείται

   Συγκεκριμένα, υπάγονται συνολικά 619 επιπλέον ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 6.675.975,59 €.
    Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, είναι 3 μήνες από την ημερομηνία εκταμίευσης προκαταβολής ή την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τις συνεργαζόμενες τράπεζες εφόσον δεν καταβάλλεται προκαταβολή.

      Η ΑΠΟΦΑΣΗ :Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση της υπαγωγής καθώς και τους ωφελούμενους της απόφασης, εδώ.

πηγή:buildnet.gr